På väg mot Österlen

Vi inledde sommaren med en roadtrip till Österlen.
Damm i fruktgård

Sedan några år tillbaka har vi insett värdet av att kicka igång semestern med en liten tur. I år föll valet på Österlen och tanken var att vi skulle spendera fyra nätter i tält. Trippen växte dock och när vi väl kom iväg hade den expanderat till sju nätter med början i Kalmar, vidare mot en camping på Österlen, en natt i Simrishamn och avslut i Helsingborg innan det bar av hemåt igen. Detta är det första av tre inlägg om denna roadtrip.

Vi tänkte att det skulle vara trevligt att åka kuststräckan från Kalmar och ner mot Skåne. Därför gick första dagen åt att ta sig över landet där vi skulle göra första stoppet för natten i Kalmar. Planen var att vi skulle bo inne i stan men av en slump ramlade vi på Åmund vin & fruktgård som ligger ca en mil utanför Kalmar. Vilket ställe! Miljön med de fina husen och den välskötta trädgården var helt fantastisk. Då de inte hade så många besökare fick vi deras finaste rum. Tyvärr serverar de inte middag på gården förutom för större sällskap, men detta visste vi om sedan innan, och hade därför passat på att handla lite delikatesser och godsaker i Kalmar som vi dukade upp på vår terass. En perfekt inledning på vår roadtrip. På morgonen serverades en god frukost i Orangeriet. Nu var vi redo att åka vidare ner mot Österlen.


Har ni vägarna förbi Kalmartrakten och letar boende bör ni verkligen kolla in detta mysiga ställe. Här hittar ni mer info om Åmund vin & fruktgård.

Eftersom Rendahls inte kör många kilometer innan det är dags för fika så intogs elva-kaffet på Äggaboden utanför Ronneby. Äggaboden är en trevlig gård som har såväl gårdsbutik, b&b, restaurang som café.

Nästa stopp på vägen blev Kristianstad där vi strosade runt lite och stannade för lunch. En fin stad som vi gärna besöker igen när vi har bättre med tid. Avsikten var att äta en lättare lunch för att sedan ta en Otto-glass på torget. Otto-glass är en vida berömd glasstillverkare, och Kristianstad var det första stället på vår resa som hade denna glass. Vi gjorde dock en total felberäkning och vaggade ut ur stan alldeles för mätta för att orka med glass. Men oroa er inte, mer om Otto-glass kommer och det med besked.

Framåt eftermiddagen var vi så framme vid Degeberga stugby där vi skulle slå upp vårt tält för fyra nätter. När vi tältar vill vi ha det bekvämt så vi har ett stort indiantält som är något av en utmaning att resa, men väl uppe finns det gott om plats för allt man vill ha med sig. Vi kan till och med ha en kamin i tältet för kyliga kvällar.

Även Degeberga hade ont om besökare denna sommar, så förutom gäster i några av stugorna var vi ensamma på campingen. Det innebar att vi hade alla bekvämligheter för oss själva. Då vi inte är så förtjusta i stora håll-i-gång-campingar passade detta oss utmärkt. Under en bättre sommar än denna gissar jag ändå att Degeberga är en lugn camping, vilket kan vara skönt efter en dags trängsel på Österlen.

Överlag var det väldigt lugnt på Österlen veckan vi var där. Veckan efter läste vi dock att turistandet hade ökat rejält.

Vår upplevelse
7/10

Vår roadtrip till Norge

Glada i hågen drog vi iväg på vår premiärtur med husbilen. Då vi hann med ganska många stopp under Norgeresan, valde vi att göra en

sv_SESwedish