Vandring och god mat vid Grövelsjön

Följ oss på vår resa till Grövelsjön. Det första av tre inlägg under vår vandringsweekend.
utsikt över fjället

Under ett par dagar i september då hösten var som vackrast drog vi iväg till Grövelsjön för att vandra. Grövelsjön ligger i nordvästra Dalarna och alltså på ett behändigt avstånd från Värmland. Henrik är en hängiven vandrare men för mig var det första fjällturen så ett fjäll benämnt som ett snällfjäll passade oss bra. 

Vid Grövelsjön finns det ett antal boenden och för oss föll valet på Lövåsgårdens fjällhotell där vi bokade ett paket med boende och helpension. Lövåsgården ligger en bit utanför samhället och är inte så stort men däremot mysigt och gemytligt. Ägarna satsar på att rå om sina gäster med god mat och fin stämning. Runt knuten finns det flera vandringsleder, bland annat leden upp till Storvätteshågna.

Efter en hel dags vandring var det inte dumt att sätta sig vid ett dukat bord och njuta av en trerätters middag. Matsalen var en mobilfri zon så tyvärr har vi inga bilder men vi bjöds bland annat på en helt fantastisk vegetarisk lasagne ena kvällen och renfilé en annan kväll. När det kom till desserter verkade kockens hjärta klappa lite extra för hallon, för desserten innehöll alltid hallon i någon form, till exempel en jättegod hallonsorbet.

Innan vi gav oss ut på nästa dags vandring åt vi en rejäl frukost och plockade ihop matsäck som vi kunde äta till lunch ute på fjället.

Lite bubbel sitter fint efter en dag till fots.

Vi hade riktigt härliga dagar uppe vid Grövelsjön och kan varmt rekommendera Lövåsgårdens fjällhotell. Vi hade ju som sagt helpension men de erbjuder både självhushåll i stugor och helpension så man kan hitta den variant som man tycker passar bäst. Du kan läsa mer om fjällhotellet här.

Vår upplevelse
7/10

Vår roadtrip till Norge

Glada i hågen drog vi iväg på vår premiärtur med husbilen. Då vi hann med ganska många stopp under Norgeresan, valde vi att göra en

sv_SESwedish