Afternoon Tea på Alsters herrgård

Ett bord dukat med godsaker i en vacker miljö.
scones på afternoon tea

Uppdatering 2021-10-23: Det har nu blivit lite av en hösttradition för oss att besöka deras afternoon tea och även i år var det mycket trevligt. Det här inlägget är från vårt besök under 2020.


Under helgerna i oktober har Alsters herrgård bjudit in till klassiskt Afternoon Tea. Alsters herrgård är födelseplatsen för diktaren och värmlandsikonen Gustaf Fröding. Herrgården drivs idag av Karlstads kommun och är öppen för allmänheten. Förutom ett vackert läge med fina leder för promenader finns här cafe, butiker och utställningar. I december hålls också en årlig julmarknad, väl värd ett besök om man har vägarna förbi.

Vi bjöds på en dignande buffé med klassiska scones och snittar och mängder med små kakor, mini-bakelser och andra godsaker. Här var det minsann ingen som gick från bordet hungrig. Vi hade nog önskat lite fler te-sorter att välja på, men de som fanns var ändå goda.

I dessa Corona-tider känns det alltid lite osäkert att besöka bufféer och kanske var det här lite trångt kring buffébordet. Personalen gjorde dock sitt bästa för att fördela platser mellan gästerna. Alla sällskap satt också vid bord med bra avstånd till nästa.

På det stora hela en mycket trevlig eftermiddag i anrik miljö och för er som inte hann med höstens Afternoon Tea på Alsters herrgård hoppas vi att de bjuder in till te snart igen.

För er som är nyfikna på vad mer Alsters herrgård har att erbjuda så kan ni titta in här.

Vår upplevelse
7/10

Vår roadtrip till Norge

Glada i hågen drog vi iväg på vår premiärtur med husbilen. Då vi hann med ganska många stopp under Norgeresan, valde vi att göra en

sv_SESwedish