Ställplats Naven på Kållandsö

Det blir inte bättre än så här, eller?

Äntligen premiär för vår husbil! Detta är också vårt första inlägg om bra platser att stanna på. Ställplats Naven utsågs av tidningen Husvagn & Husbil till Bästa ställplats 2023. Det måste vara ett bra stopp för premiärturen tänkte vi och drog dit. Hos Naven kan man boka i förväg vilket är väldigt bra, då behöver man inte stressa utan kan lugnt tuffa fram och ändå vara säker på att få en plats.

Ställplatsen är liten och har bara plats för 13 mindre husbilar, varav sex platser nere i hamnen precis bredvid vattnet. Vi hade bokat en plats i hamnen och här var det supermysigt att slå sig ner för att fira första turen med en flaska champagne samtidigt som vi spanade ut över vattnet. Vill du inte sitta precis bredvid din bil kan du även duka upp din middag på några av de iordningställda borden nere på bryggorna.

Vi pratade med en man som kommit hit varje sommar i flera år och han sa att bättre än så här blir det inte när det kommer till ställplatser. Trots att vi just nu inte har så mycket att jämföra med, kan vi inte annat än att hålla med. Förutom det vackra läget är det otroligt välordnat här. Vi möttes upp av ägaren som tog med oss på en rundtur för att visa upp alla faciliteter. Det finns ett nybyggt servicehus med fräscha duschar och toaletter samt ett kök med både tvättmaskin och diskmaskin. Det finns också både el och wifi. Ovan ser ni även en bild på den söta lilla bastun som du kan hyra för en hundring.

När du tröttnat på champagne, bastu och solnedgång kan gå upp till Naven Outdoor Experience och hyra kajaker, kanoter eller cyklar. Då kan du utforska resten av Kållandsö och allt som finns att göra i området. Några tips får du om du tittar här.

Vi fick en riktigt bra start på vårt husbilsliv och är så glada att vi hittade Naven. Det enda minuset är att det är en rackarns smal väg dit och vi fick hjärtat i halsgropen några gånger när vi mötte andra bilar på vägen. Det var dock väl värt resan dit.

Vår upplevelse
9/10
sv_SESwedish