Rondane Haukliseter Fjellhotell

En norsk höjdare.

Man blir lätt svettig av den smala serpentinvägen som leder hit upp men det är verkligen värt anspänningen. Som tur är är går det att boka platserna i förväg så man inte gör resan i onödan. Hotelllet ligger mitt i Rondane nationalpark vilket ger tillgång till en mängd vandringsleder. Det är också ett lite ovanligt fjäll då det finns ängar med betande djur som traskar runt och njuter av livet på hög höjd.

Eftersom det i första hand är ett hotell så kan man även få frukostbuffé, lunch och tre rätters middag i paket med ställplatsen. Det finns även grillplatser samt kök om du föredrar egen mat. Vad det gäller faciliteter har vi sett många klagomål i recensionerna men när vi var där hade de precis fått dit helt utmärkta baracker med fräscha toaletter och duschar. En kul detalj var också en otempererad utomhuspool och bastu med utsikt över fjället.

Det var något oklart hur många platser de hade men de var uppdelade på tre platåer, varav vi valde den översta. Den gav en fantastisk utsikt men när det blåste fick man inte vara känslig för lite sjögång. Blåsten till trots så är det en helt utmärkt ställplats som vi gärna åker till igen.

Frukost med vacker utsikt.
Vår upplevelse
9/10
sv_SESwedish