Lade Bobilparkering

En funktionell parkering, inget annat.

När vi besökte Trondheim var min målbild att vi skulle sitta utanför bilen och ta ett glas rosé i solen innan vi promenerade ner till stan för en god middag. Riktigt så blev det inte. Det visade sig att Trondheims två ställplatser har en total avsaknad av charm till förmån för praktisk förvaring av alla turisters husbilar. Den ställplats som ligger närmast centrum var fylld till max och såg dessutom för sorglig ut så vi åkte vidare till Lade som ligger ungefär tre kilometer från centrum.

Den brustna målbilden till trots så får man väl ha en viss förståelse för att Trondheimsborna inte vill ha sin stadskärna full av husbilar och därför har denna lösning. Det är mer av en parkering där husbilarna står på rad. Dock ska sägas att det är billigt om man bara bokar de timmar man avser att stanna. Ett tips är att inte betala med Easy Park-appen då det blir mer än dubbelt så dyrt mot att betala med parkeringens egen betallösning. Vidare finns en fräsch anläggning för tömning av gråvatten och avlopp samt färskvatten för påfyllning.

När de mer praktiska sakerna är fixade så kan du istället fokusera på att se dig runt i den vackra gamla staden, till exempel besöka Nidarosdomen som ni ser nedan.

Vår upplevelse
5/10
sv_SESwedish