Vinje Camping, Geiranger

Camping with a view.

När du precis andats ut över att inte ha mosats av en turistbuss på den smala serpentinvägen ner till Geiranger så är du kanske inte så sugen på att åka en bit till. Ett tips från oss är att bita ihop och ändå köra vidare. Åk en och en halv kilometer förbi Geiranger så kommer du till Vinje Camping med utsikt över hela Geirangerfjorden.

Eftersom det är en camping snarare än bara en ställplats finns alla faciliteter som toa, dusch, kök och tvättstuga. De har även en reception med butik som bland annat säljer färskt bröd på morgonen. Det var rent och fräscht och personalen var trevlig och hjälpsam. Tyvärr är det bara stugorna som är bokningsbara, på campingplatserna är det först till kvarn som gäller.

Det finns även en camping nere i samhället men den är rätt trist och förutom den fabulösa utsikten så är det mest en parkering för husbilar. På Vinje får du både en mysig plats och vacker utsikt. Det blir en liten promenad ner till Geiranger, men det är en fin tur längs med ett vattenfall som sträcker sig hela vägen ner till fjorden. Vattenfallet går också genom campingen, så om du vill kan du bo bara några meter från forsande vatten. Vattenfallet hörs förresten vart du än står på Vinje, inget för den som lätt blir kissnödig alltså. 🙂

Vår upplevelse
10/10
sv_SESwedish