Till sist måste man åka hem

Varför ta raka vägen hem när man kan istället kan ta vägen förbi Helsingborg för en schnitzelkavalkad?
Schnitzelkavalkav

Nu var det dags att bege sig hemåt från Österlen och vi valde att ta vägen längs västkusten med ett par avstickare till Ystad och Helsingborg. Naturligtvis hann vi med ett fikastopp på det populära Olof Viktors. Mycket folk, men ett trevligt stopp och om vädret tillåter kan man fika ute i den fina trädgården.

När vi ändå var i krokarna fick vi ju inte missa Glimmingehus, nordens bäst bevarade medeltidsborg. Tänk att man kunde bygga såhär på 1500-talet! Det gjordes försök under 1600-talet att riva borgen för att den inte falla i händerna på danskarna. Borgen stod dock, som sig bör för en borg, pall och man kan idag inte se några spår av rivningsförsöket. Förutom borgen finns även ett litet museum med butik, ett litet café och annat att titta på när man är där.

Innan vi lämnade Skåne stannade vi till i Ystad, troligen mest känd genom alla filmer om Wallander. En trevlig liten stad som vi på skoj konstaterade att, hit kan vi ju flytta när vi blir gamla. Det blev dock bara ett kort stopp och en bensträckare inför sista körsträckan mot Helsingborg där vi skulle stanna för kvällen.

Helsingborg visade sig vara lite av en överraskning för oss båda. Tyvärr vräkte regnet ner så vi kunde inte se så mycket av staden men vi fick ett jättebra intryck och ska definitivt ta en sväng ner igen vid tillfälle. Vi bodde på Hotell V inne i centrum, ett lagom stort och supertrevligt hotell med fina rum och bra service. När det var dags för middag hade vi hört talas om Glada Änkan som enligt uppgift ska servera riktig ungersk schnitzel. Vi fick inte bara schnitzel, vi fick en hel schnitzelkavalkad, det ni!

Mätta och belåtna kunde vi promenera genom staden hem mot hotellet igen. Regnet hade lättat något så vi fick se lite mer av staden. Det blir definitivt ett besök igen, varför inte en ny sommartripp?

Vår upplevelse
6.5/10

Vår roadtrip till Norge

Glada i hågen drog vi iväg på vår premiärtur med husbilen. Då vi hann med ganska många stopp under Norgeresan, valde vi att göra en

sv_SESwedish