Ett par korta dagar i Málaga som gav mersmak

Vi besöker spanska solkustens pärla.

Målet för vår Spanienresa var egentligen Granada, vilket du kan läsa om här, men eftersom vi flög till Málaga passade vi på att spendera ett par dagar i staden. Mina tankar om Málaga var att staden mest är ett tillhåll för pensionärer på spanska solkusten men mina fördomar kom snart på skam, det är en riktigt trevlig stad. Centralorten har strax över en halv miljon invånare så det är en lagom stor stad och inte bara en turistort.

Vi bodde på Petit Palace som låg precis i närheten av shoppinggatan Calle Larios och med utsikt över den stora katedralen. Här hade vi ett perfekt läge för att utforska staden. Sen var det lite kul att vi hade någon form av skojigt konstverk med akrobatiska figurer precis utanför dörren.

Förutom att Málaga är en vacker stad så ligger den ju också längs kusten vilket gör att det finns en lång strandpromenad med både restauranger, butiker och naturligtvis en badstrand. Vi är dock inte några badare utan vi tog istället en promenad och kollade in restaurangerna och de små bodarna som sålde ditt och datt. Klimatet i Málaga är dock så fint att det nog skulle gå att bada i stort sett året om. Såhär i slutet på oktober så var det behagliga 25 grader och enligt uppgift går det sällan under 15 grader ens på vintern. Pensionärerna som gillar solkusten kanske är något på spåret ändå. 🙂

Málaga har en otrolig mix av riktigt gammal morisk arkitektur blandad med renässans och barock, till mer modern arkitektur. Detta gör att det är en trevlig stad att bara promenera runt i och titta på allt som finns att se. Närhelst andan faller på är det bara att pausa och ta en glass i de oändligt många glassbarerna eller en god drink i någon av alla barer. Den konstintresserade får naturligtvis inte missa Picasso-muséet som ligger inrymt i en av Málagas vackraste byggnader Buenavistapalatset. Kön ringlar sig lång runt hela kvarteret så en bokning kan vara på sin plats här för att slippa bli stående utanför halva dagen.

Vi gick naturligtvis inte hungriga här heller, det gör vi ju sällan. Jag hade fortfarande inte hämtat mig från kött-chocken i Granada och var mer sugen på pasta varför vi gick till La Ristobottega, ett riktigt trevligt ställe med god mat och avslappnad atmosfär.

Sista kvällen hittade vi också något så otippat som en tapasbar med Michelin-stjärna. Precis utanför vårt hotell ligger baren KGB, vilket förvisso står för Kuartel Gastronomic Bar, men visst driver de lite med diverse KGB-referenser också. Här serveras inte bara spanska tapas utan smårätter med inspiration från världens alla hörn.

Eftersom en hel dag gick åt för vår tur till Caminito del Rey, något du kan läsa om här, så hade vi egentligen bara två kvällar och en förmiddag på oss att upptäcka Málaga. Det var dock alldeles för lite. Málaga är en supertrevlig stad som vi gärna besöker igen, vi hann inte på långa vägar se allt som finns att upptäcka i stan och sen ligger Málaga utmärkt till om man vill ta sig runt på utflykter runt om i södra Spanien. Dels ligger Fuengirola bara några mil bort längs kusten vilket sägs vara svenskarnas turistparadis och för den som letar efter det mer genuina så finns en av Spaniens äldsta städer Ronda någon knapp timme bort. Detta ska vara en otroligt vacker stad belägen på en platå uppe i bergen. Ronda får ligga kvar på listan för nästa gång vi kommer till Spanien.

Som avslutning kommer här lite fler bilder från vår kvällspromenader i Málaga. Här ser ni återigen exempel på den blandade arkitekturen i stan och hur vackert upplysta alla byggnader är. I ett novembermörkt Sverige mår jag också lite bra av att se att så gott som alla människor på bilderna går runt i kortärmat. Södra Europa är verkligen härligt!

Vår upplevelse
8/10

Vår roadtrip till Norge

Glada i hågen drog vi iväg på vår premiärtur med husbilen. Då vi hann med ganska många stopp under Norgeresan, valde vi att göra en

sv_SESwedish