Kulinarisk vandring i värmländsk skärgårdsmiljö

Vi släpper vardagsstressen och njuter av stunden.

En vacker majdag begav vi oss ut till Segerstad skärgård strax utanför Karlstad för en matvandring. Det var andra gången vi var ute med Matvandring i Värmland, denna gången tog vi den stora matvandringen.

Matvandring i Värmland är ett litet familjeföretag som specialiserar sig på naturupplevelser och lokalproducerade smaker. Hjärtat i företaget är Lena Bergström, naturhälsopedagog, men både make och dotter dyker upp i skogen under vandringen för att servera oss godsaker längs vägen. Du kan välja mellan den lilla och den stora matvandringen eller varför inte skogsbad, en mer sinnlig upplevelse där du i en långsam vandring genom skogen upplever naturen runt omkring dig. Vandringarna är belägna i I2-Skogen eller i Segerstad skärgård. Läs gärna om vår tur i I2-skogen här.

Vi strosar fram i maklig takt, stannar upp lite då och då för att njuta av utsikten eller för att lyssna på fåglarnas kvitter. Tempot är lugnt och fokus ligger på att slappna av och släppa vardagsstressen. Vandringen genomförs i små grupper så det ges också möjlighet att småprata lite med de andra deltagarna.

Maten vi får smaka längs vägen är uteslutande lokalproducerat och kommer från en mängd olika lokala leverantörer. Vi fick smaka kött från Hygns vilt, ost från Lakene ostgård, muster och juicer från Enebackens musteri och mycket annat gott. Flera av leverantörerna säljer förresten sina produkter på Reko-ringar runt om i Värmland, så ett tips är att leta upp dessa grupper på Facebook för att se vart du kan köpa dina värmländska godsaker.

Efter att ha provat både den stora och den lilla matvandringen så måste jag säga att detta verkligen är trevligt! Ett fantastiskt sätt att spendera en vacker vårdag på. Vi bestämde att vi ska göra detta till en årlig tradition.

Vår upplevelse
8.5/10

Vår roadtrip till Norge

Glada i hågen drog vi iväg på vår premiärtur med husbilen. Då vi hann med ganska många stopp under Norgeresan, valde vi att göra en

sv_SESwedish