Grövelsjön, Silverfallet och Jakobshöjden

Vår första vandringsdag vid Grövelsjön.
silverfallet

Första dagen vid Grövelsjön bestämde vi oss för att besöka Silverfallet och Jakobshöjden. Det är två kortare turer som kändes lagom att ta på en dag.

Vägen till Silverfallet är en lättvandrad tur på ca 7 km fram och tillbaka om man utgår från Sjöstugan. Väl framme vid fallet har du en härlig utsikt och ett rart litet vattenfall. En perfekt plats för ett fikastopp alltså.

Apropå fika så hade vi innan vår tripp läst och hört om Grövelsjön fjällbageri (Obs, avsaknaden av ett “s” beror inte på mig, utan snarare på fransosen). Fjällbagaren är en fransman som bosatt sig vid Grövelsjön och öppnat ett litet bageri som enligt uppgift ska vara jättebra. Tyvärr hade den stackaren råkat ut för en skada och hade stängt tillfälligt så vi fick aldrig chansen att prova själva. Förhoppningsvis har han dock återhämtat sig och fortsätter att glädja fikasugna vandrare med goda bullar.

Nåväl, åter till vandringen. Efter en lunch bestående av godsaker från Lövåsgårdens frukostbuffé och en värmande soppa var det dags att ge sig på Jakobshöjden. Även detta var en relativt lätt vandring på ca 7 km. Turen beskrivs ofta som ”bitvis stenig” och ja, jag kan inte annat än att hålla med. Det var bitvis förbannat stenigt. Väl uppe på höjden var det en fin utsikt över hela fjället

Vår upplevelse
6/10

Vår roadtrip till Norge

Glada i hågen drog vi iväg på vår premiärtur med husbilen. Då vi hann med ganska många stopp under Norgeresan, valde vi att göra en

sv_SESwedish