En dagstur längs Kycklingleden

En mysig halvdagstur längs en led med ett lustigt namn.
kyckling i stubbe

Som vi tidigare konstaterat behöver man inte åka så långt för att hitta trevliga saker att göra. I mitt sociala flöde dök under sommaren upp inlägg efter inlägg om Kycklingleden. Vad är Kycklingleden undrade jag och varför i hela friden gav någon en värmländsk vandringsled namnet Kycklingleden?

Sagt och gjort, vi begav oss till Liljedal strax utanför Karlstad för att utforska leden. Fikaväskan och kaffekokaren följde naturligtvis med. Kycklingleden beskrivs som en medel till svår vandringsled på ca 6 km. Vi skulle nog beskriva den som medel även om den bitvis var rätt kuperad. Vi vandrade genom en vacker skog och ner genom den något blöta Kycklingdalen för att sen komma upp på berget med en bländande utsikt över Vänern. Berget drabbades av en stor skogsbrand 2004 vilket man fortfarande kan se spår av.

På bästa utsiktsplatsen finns det ett vindskydd och bänkar att sitta på. Bara att plocka fram vandringsköket, för på menyn stod soppa och nybakat pannbröd. Till efterrätt blev det naturligtvis kaffe och kaka. Supergott ute på tur!

En mysig halvdagstur med en lagom ansträngande vandring, suverän utsikt vid fikastunden och kul gubbstubbekonst längs vägen. Klart värt ett besök alltså!

Men hur var det nu med namnet Kycklingleden? Ja men det står ju på en av informationsskyltarna längs leden. Bara för dig att läsa själv när du har vägarna förbi.

Mer info samt karta över leden hittar du här.

Vår upplevelse
6/10

Vår roadtrip till Norge

Glada i hågen drog vi iväg på vår premiärtur med husbilen. Då vi hann med ganska många stopp under Norgeresan, valde vi att göra en

sv_SESwedish