Wine & Walk, som en krogrunda fast bättre

Champagne kan avnjutas alla tider på dygnet, eller hur?

När det vankas bubbel är inte Rendahls sena att haka på. Eftersom vi också gillar att promenera borde väl något som heter Wine & Walk vara den perfekta aktiviteten. Wine & Walk är verkligen precis vad det låter som. Under en eftermiddag går du mellan tre olika restauranger i stan där du bjuds på en kortare vinprovning och en amuse på varje ställe. Som avslutning kan du lägga till en middag om du vill piffa till provningen ytterligare. Du väljer vilken av de tre restaurangerna du vill avsluta på, ordningen planeras därefter och du går i samlad tropp mellan ställena. Det är inte helt olikt Moveat som vi också testat och som du kan läsa om här. Wine & Walk har dock mer fokus på vin och känns kanske lite lyxigare. Vinpromenaderna har olika teman, i höst blir det till exempel en dag med röda viner, men denna gång var det fokus på mousserande vin. Vi tog vår vinpromenad i Karlstad men samma koncept finns också i Växjö och förhoppningsvis kommer även fler städer framöver.

Vi började på Scandic Winn där vi välkomnades, fick lite praktisk info och vår första provning. Det började riktigt bra med tre glas champagne. Provningen var ganska traditionell och informativ med en kunnig vinexpert. Jag uppskattade också att vi fick med oss ett litet häfte med information om vinerna vi provat. Efter denna provning hamnade Champagne högst upp på listan över kommande resmål. Så snart vi får möjlighet drar vi dit, så håll utkik!

Lite glada i hatten var det nu dags att följa skocken mot Clarion Plaza. Här fick vi smaka en cava och två bubbel från Österrike, varav det ena var Magnus Carlssons rosébubbel. Jag tycker väl egentligen att ett bra vin säljer sig själv utan en kändis, men men. Saints & Sinners funkar absolut en solig eftermiddag på altanen men är kanske annars lite för mycket hallonsaft för min smak.

Provningen var trevlig och här var gott om såväl fakta som kul anekdoter om vintillverkning. Det var lite enklare viner än på provningen innan men ändå en bra blandning. Tyvärr var inte lokalen den bästa för denna typ av event, det var svårt att höra vad som berättades vilket var lite synd. Här serverades den klart godaste amusen, en liten tartlett med rostad manchego.

Sista provningen hölls på Matbruket i Värmlands museums lokaler av en riktig vinnörd från Grythyttans Gästgiveri. Förutom tips om hur man kunde fuska och därmed passera som vinexpert fick vi lära oss att Champagne är den enda dryck som passar dygnet runt. Champagne lyxar till en frukost, är obligatorisk till lunch, startar kalaset och piggar upp efterfesten. Jag kan inte annat än att hålla med, dessutom ska man ju lyssna på proffsen. Förutom dessa ovärdeliga tips fick vi här prova en prosecco, en cava och en champagne. En personlig och charmig provning där vi dessutom köpte med oss en trevlig bok om Champagne som minne.

Vid det här laget var vi rejält hungriga och förväntningarna på middagen var höga, Matbruket brukar alltid vara bra. På menyn stod grillad sparris med kallrökt lax och löjrom till förrätt. Huvudrätten var Bjärekyckling med ramslökskräm, primörer och persiljepotatis. Till dessa rätter serverades två väl utvalda champagner. Efterrätten bestod av en variation av rabarber serverat med jordgubbsglass och chokladkräm. Rabarber är tydligen synnerligen svårt att matcha med vin men här hade vår vinnörd lyckats få till en för den svenska marknaden specialtillverkad champagne som passade ypperligt till rabarber. En helt fantastisk middag alltså. 😋

Nöjd och glad med mitt nya bokinköp

Det här var verkligen trevligt! Jag minns att jag jagade arrangören av Wine & Walk i höstas eftersom jag ville köpa biljetter som julklapp till Henrik. Jag är glad över mitt jagande och jag är också mycket nöjd över att jag lyckades övertyga flera i min bekantskapskrets om att också köpa biljetter. Tänk om det inte blivit något bra? 😱

Promenaden med Wine & Walk var ett mycket lyckat arrangemang med tre helt olika typer av vinprovningar som kompletterade varandra väl. Avslutningen med middagen på Matbruket blev pricken över i på en lyxig och härlig eftermiddag och kväll. Nu ser vi fram emot nästa Wine & Walk i höst!

Vår upplevelse
8.5/10

Vår roadtrip till Norge

Glada i hågen drog vi iväg på vår premiärtur med husbilen. Då vi hann med ganska många stopp under Norgeresan, valde vi att göra en

sv_SESwedish