Mariott öppnar i Sverige

Rendahls åker till Ulriksdal.
hel fisk på tallrik

Hotelljätten Marriott har under många år diskuterat att öppna hotell i Sverige men har av olika skäl valt att avvakta. Till slut så kom ändå nyheten att Marriott öppnar sitt första hotell i Ulriksdal. Tajmingen kunde dock inte ha varit sämre då de öppnade dörrarna nionde mars, dvs. bara några veckor efter Corona bröt ut. Efter att ha sett ett inslag på SVT så blev vi nyfikna på vad de hade att erbjuda. Det visade sig att de hade ett skandalöst prisvärt paket, så vi slog till. Paketet omfattade två nätter, spa, afternoon tea samt trerätters middag inklusive vinpaket. Det här var något för Rendahls! Det var dock på håret att vi kom iväg med tanke på att de lyfte reserestriktionerna två veckor innan vår bokning.

Vi hade egentligen tänkt att ta tåget men då läget ändå var lite osäkert så valde vi att ta bilen direkt till Ulriksdal. Väl framme så möttes vi av en parkering som ännu inte var asfalterad och en ganska anonym byggnad. Det var uppenbart att de inte hade haft så många gäster under de första fyra månaderna då allt var sprillans nytt vilket då även inkluderade personalen. De gjorde förmodligen sitt bästa men var inte direkt ett under av effektivitet.

Vi hann bara slänga in våra väskor på rummet innan det var dags för afternoon tea. De hade valt att göra sin egen tolkning av vad konceptet innebär men allt var gott och snyggt presenterat.

Efter vårt te bestämde vi oss för att utforska deras spa. Väl där så var det första vi reagerade på att de använt reklambilderna från ett annat Marriott-hotell som uppenbarligen hade betydligt större lokaler. Det var inte trångt när vi var där men man kan ändå inte låta bli att undra om det inte blir problem redan med ett halvfullt hotell. Det fanns en liten pool, en bubbelpool och tre olika typer av bastu.

Efter en promenad så provade vi hotellets bar. Det är något oklart om den störst upplevelsen var drinkarna i sig eller den lokala celebriteten, Diva, som tillredde dem med stor passion. Diva är en kille med STOR personlighet som av någon oklar anledning hamnat på en alldeles för liten scen. Oavsett så var det mycket goda drinkar som var gjorda enligt konstens alla regler. Tyvärr så jobbade inte Diva andra dagen vilket resulterade i betydligt tråkigare drinkar och dessutom snålare vinpaket till maten. Ni får själva gissa vilka drinkar som gjorts dag ett och dag två…

Vi hade ganska låga förväntningar då menyn på nätet mer såg ut som enkel pubmat snarare än vad man kan förvänta sig av ett modernt hotell. Gissa om vi blev överraskade när det var helt fantastisk mat värdig vilken gourmetrestaurang som helst. Första dagen fick vi till förrätt serranokroketter med mojo rojo, till huvudrätt helstekt sjöabborre (Eva valde en örtbakad kyckling) och till efterrätt en mycket god äppelpaj. Eva som inte är någon fan av fisk och skaldjur var något skeptisk till min helstekta fisk. När dessutom ögat trillade ut och rullade över tallriken så fick hennes ansikte en något grönare ton än den örtbakade kycklingen. Fisken smakade dock utmärkt trots min frus märkliga reaktion.

Dag två fick vi till förrätt gazpacho, till huvudrätt entrecôte (Eva tog en hamburgare) och till efterrätt créme brulée.

Fast nu gick jag händelserna i förväg. Innan maten dag två så hann vi också med ett spabesök till samt en promenad till Ulriksdal slott. Slottet var tyvärr stängt men den vackra parken var väl värt ett besök. Vi uppskattade också caféet med italiensk gelato samt ridhuset som på 1700-talet konverterades till teater. Confidencen som teatern kallas stod och förföll under nästan två hundra år innan Kerstin Dellert tog den under sina vingar. Den är för övrigt Sveriges äldsta rokokoteater.

På vägen hem från slottet så gick vi lite fel vilket resulterade i att vi även fick uppleva Tivoliparken vilket var ett nöje i sig.

Sammantaget så var det en mycket trevlig tur men oväntat god mat och trevliga promenader.

Vår upplevelse
7/10

Vår roadtrip till Norge

Glada i hågen drog vi iväg på vår premiärtur med husbilen. Då vi hann med ganska många stopp under Norgeresan, valde vi att göra en

sv_SESwedish